Per començar, tenir una pròpia opinió o manera de vestir diu molt d’una persona i del seu caràcter, però actualment la joventut vesteix i pensa de la mateixa manera a causa de les modes i això és un fet que podem veure constantment si sortim al carrer.
És això un fet positiu o negatiu; és una manera de controlar la joventut?
D’entrada cal dir que generalment els joves segueixen les modes per integrar-se en la societat i no sentir-se exclosos; per tant, el pensament col·lectiu diu que si un no actua com la majoria aquella persona és diferent i per això no és acceptada. Aquest és el motiu pel qual la majoria de persones actuen igual i no tenen el valor de dir com són en realitat i expressar els seus pensaments i opinions, per por a ser rebutjats per la societat.
En segon lloc hem de criticar les modes perquè poden arribar a crear addició i, poden arribar a ser una malaltia. Una persona pot estar massa obsessionada per anar a la moda i això, al cap i a la fi, és perjudicial per a ella mateixa i, en aquest cas, també per a la seva butxaca. D’altra banda, això és més culpa de la persona que de les modes ja que tothom és capaç de dir no quan veu que una cosa se’ls escapa de les mans i no la poden controlar.
Per últim, ja que abans hem responsabilitzat a les persones, també hem de responsabilitzar els mitjans de comunicació perquè són aquests els que difonen les tendències i amb els anuncis aconsegueixen incitar la joventut a actuar com les empreses volen i aquests acaben rendint-se als productes i a les opinions anunciades pels mitjans de comunicació. No obstant això, no hem de deixar que la televisió, les revistes o qualsevol tipus d’anunci sigui més que simple informació que nosaltres processem i decidim si ens convé o no.
En conclusió, com hem dit abans, les modes controlen grans masses de població jove, però hem de lluitar per tenir una pròpia opinió que marqui el nostre estil, i com a conseqüència, deixar les tendències en un segon plànol.
I, per respondre la qüestió que ens fèiem al principi, que la majoria de la gent segueixi la moda degenera la societat i no la diversifica; considero que si seguim així tothom seguirà un mateix patró on ningú es diferenciarà de la resta, per tant és un fet negatiu.
1 comentari:
Primer de tot, es molt bó el text.. felicitats. Però tinc subjeccions meves.
"[...]si un no actua com la majoria aquella persona és diferent i per això no és acceptada", no necessàriament no es acceptada, ja que les persones avui dia es relacionen amb tothom (desde el meu punt de vista), "[...]com a conseqÜència no expresen la seva manera de PENSAR. ¿Perquè?
Persones nacionalistes, comunistes, tot això implica a un terme que més o menys entre la societat juvenil (12-17anys), entenem com a por, ja que són una mena de "ultras".
Com a conclusió (meva) no te res a veure amb les modes, no segueixo que no acabo "jajaja".
Si hi ha alguna falta, mala sort...
Salutacions y adéu. Francisco López.
Publica un comentari a l'entrada